Friday, January 12, 2007

ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ (17)



Ζ 24 Το επίκοτον του προσώπου λίαν παρά φύσιν

Η σκυθρωπή όψη του προσώπου δεν είναι καθόλου φυσιολογική

Ζ 34 Περί δόξης: Ιδέ τα διανοίας αυτών, οίαι και οία μεν φεύγουσαι, οία δε διώκουσαι. Και οτι, ως αι θίνες άλλαι επ' άλλαις επιφορούμεναι κρύπτουσαι τας προτέρας, ούτως εν τω βίω τα πρότερα υπό των επενεχθέντων τάχιστα εκαλύφθη.

Για τη δόξα. Παρατήρησε την ψυχοσύνθεση των φιλόδοξων, ποιοί είναι, ποιά πράγματα αποφεύγουν και ποιά επιδιώκουν.Και οτι , όπως οι σωροί στην άμμο, συσσωρεύονται η μιά πάνω στην άλλη και κρύβουν τις προηγούμενες, έτσι και στη ζωή τα προηγούμενα τάχιστα καλύπτονται απο όσα έρχονται κατόπιν.

Ζ 47 Περισκοπείν άστρων δρόμους ώσπερ συμπεριθέοντα και τας των στοιχείων εις άλληλα μεταβολάς συνεχώς εννοείν. Αποκαθαίρουσι γαρ αι τούτων φαντασίαι τον ρύπον του χαμαί βίου

Να παρατηρούμε τους δρόμους των άστρων σα να περιστρεφόμαστε μαζί τους και να σκεφτόμαστε συνέχεια τις αμοιβαίες μεταβολές των στοιχείων. Γιατί αυτού του είδους οι παραστάσεις καθαρίζουν τη βρωμιά της χαμόσυρτης ζωής.

1 comment:

Ιωαννα said...

Την χαρα μου να σου στειλω αντ ευχης για τις μερες που περασαν αλλα και για τις ημερες που 8α ερθουν .
Κι επειδη η Ευχη ειναι μια καρμικη επικληση γι αυτον που την προσφερει και γι αυτον που θα την λαβει μεσα απο εδω σου την στελνω .


Ιωαννα